keskiviikko 24. elokuuta 2016

Tästä kaikki alkoi – Valtteri-robotin tarina

Saanko esitellä robotin, Valtteri-robotin. Se tosin on legorobotti eikä liiku itsekseen, vaan kallistuu sen takana olevaa vipua veivaamalla. Rakastan tuota pikkukaveria, koska se on ensimmäinen robottimainen otus, jonka olen rakentanut! Rakensin Valtterin avopuolisoni (jonka nimi myös sattuu olemaan Valtteri) vanhoista tekniikkalegoista käyttäen ohjekirjaa apuna.

Katsokaa kuinka somasti se osaa kätellä!



Onkohan se masentunut, mikähän sitä piristäisi?


Hetkinen, ehkä se kaipaa vain seuraa! Saanko esitellä Valtterin kaverin, Kouran! Se osaa oikein hienosti nostaa esineitä paineilmapumpun avulla. Luulen, että tulen joskus vielä käyttämään kouria roboteissani, joten tämän rakentaminen oli hyvää harjoitusta. Tämänkin tein avopuolisoni vanhoista legoista ohjekirjan avulla.


Ehkä seura piristää Valtteria. Mutta hetkinen, mitä ne oikein puuhavat? Nehän tappelevat! Koura, irti!


Aijai, näyttä pahalta! Valtteri parka.


Hetkinen, Valtterilla näyttää olevan idea! 


Jee hyvä Valtteri, olitpas ovela! Se katkaisi letkun, jonka kautta ilmanpaine säätelee Kouran kouraa ja teki siten sen voimattomaksi. Valtteri on salaa lempparini, vaikkei lapsistaan olisikaan soveliasta sellaista valita. Mutta minkäs teet, kun se oli ensi askeleeni kohti robottien rakentamista, joten tunneside siihen on vahva <3


Innostuin legoroboteista myös siksi, että törmäsin Youtubessa videoihin, joissa legorobotteja oli ohjelmoitu liikkumaan Raspberry Pi:n avulla:


Raspberryn avulla voi tehdä todella siistejä projekteja! Raspberry Pi minulla jo on, koska tavoitteenani on ystäväni Mion ehdotuksesta rakentaa sen avulla automaattinen kastelujärjestelmä kasveilleni. Siistiä! Olen Raspberrynkin suhteen todella ummikko: en aluksi edes tajunnut, että Raspberry Pi on tietokone. Minulla on siihen jo suojakotelo hommattuna, mutten ole vielä kokeillut sitä.

Tarkoitukseni on mennä rakentamaan kastelujärjestelmää Jyväskylän Hacklabin tiloihin, koska sieltä saisin tarvittaessa neuvoja ja apua, mutten ole vielä saanut aikaiseksi. Suuri osa kastelujärjestelmää varten tarvittavista osista on jo tilattuna, tarvitsen varmaan vielä esimerkiksi putkia. Mio kertoi mitä osia tilata, en olisi yksin välttämättä osannut. Onneksi ystäväni on valmis auttamaan, kiitos hänelle! <3 Ehkä teen vielä oman postauksen kastelujärjestelmäprojektistani!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti